10 Mart 2014 Pazartesi

Bugünün Makyajı

Merhaba.

Her ne kadar olduğu gibi ve kaliteli bir şekilde fotoğraflayamasam da, bugün makyajımı paylaşmak istedim. Böylece son yaptığım alışverişlerden birkaç ürün hakkında küçük fikirlerimi de duymuş olacaksınız. Sabah derse giderken aceleyle olduğu için çok ayrıntılı fotoğraf olmayacak ancak elimden geldiğince ayrıntılı anlatacağım.




Kullandığım ürünler

Balm Voyage Palet
Rimmel Wake Me Up Fondoten
Time Balm Fondoten
Mac Studio Finish Concealer
Bahama Mama
Hot Mama
Sexy Mama
Rimmel Natural Bronzer
Mary Lou Manizer
Maybelline The Falsies- Flared Mascara
Vichy Essentials Lipbalm

Fırçalar
The balm crease, love & happiness
The balm pencil brush
Essence smokey eyes brush


Yüzümü ve göz altlarımı ayrı ayrı nemlendirdikten sonra bir mercimek tanesi büyüklüğünde put a lid on it aldım ve üzerine başka bir parmak ucumla dokunarak ürünü ikiye böldüm. Her bir parmaktakini her iki göz kapağıma ve göz altıma pıt pıt şeklinde vuruşlarla yedirdim. Bir dakika kadar tenimin ürünü çekmesini bekledim. Daha sonra essence smokey eye fırçayla balm voyage paletten C4 rengini göz pınarlarımdan başlayarak göz kapağımın yarısına kadar uyguladım. Fırçamın diğer yüzüyle bu sefer de C2 rengini ortadan gözümün dışına kadar uyguladım. The balm crease love happinnes fırçasının karıştırma fırçası tarafıyla iki rengin geçişini yumuşattım. The Balm pencil brush ile önce alt kirpik diplerimin tamamına C2 yi çizgi halinde uyguladım. Görünümünü yumuşatmak için C4 rengiyle üzerinden geçtim.  Mac studio finish concealer nw25 göz altıma ve burun kemiğimden göz çukuruma indiği damarlı bölgeye uyguladım. Bu numara oldukça sarı renkte. Ancak göz altımı tek renkte eşitliyor. Daha sonra Rimmel wake me up fondoteni parmaklarımla uyguladım. Balm Voyage paletten B1 rengini kaş altıma uygulayarak diğer renkli farların sınırlarını toparladım.

Bahama mama bronzer ile yanaklarıma ve burun kemiğime kontür uyguladım. Time balm fondotenin lighter than lighter rengi bendeki ve oldukça açık bir renk. Balm shelter aldığımda en açığın bir ton koyusunu vermişlerdi en açık istediğim halde inanılmaz koyu geldiği için time balm alırken özellikle en açığını almıştım. Ancak şöyle bir şey oldu ki cildim çok kuru olduğu için kompakt krem fondoten pullanmaya yol açtı bu yüzden ilk denememden sonra bir köşeye atılmıştı. Ayrıca belki bilenler bilir time balm concealer ile fondoten içerikleri aynı. Yani biri resmen daha küçük ambalajlı. Bu yüzden son günlerde kontür ve mac concealerin sarılığını almak için üzerine uygulamaya başladım.

Kontürden sonra fotoğrafa eklemeyi unuttuğum Golden Rose kaş kalemiyle kaşımdaki boşlukları doldurdum ki büyük kısmı boş. Çok doğal bir sonuç elde ediyorum. Daha sonra kaş fırçasıyla dağıtıyorum daha da doğal durması için.

Kaşlarımı da doldurduktan sonra Sexy mama transpara pudra ile fondoteni sabitledim. Rimmel Natural bronzerı yanaklarıma uyguladıktan sonra daha belirgin bir sonuç için Hot Mamayı da az miktarda uyguladım. Acelem olduğu ve gözümde yoğun renkler kullandığım için eyeliner uygulamadım. Marylou manizer ile elmacık kemiklerimi ve dudak üstümü aydınlattım. Maybelline the falsies flared maskarayı yalnızca
üst kirpiklerime uyguladım ve son olarak da ruj sürmeyeceğim için vichy essentials lipbalm ile dudaklarımı nemlendirdim. Ruj süreceğim zamanlarda lip balmı daha önceden kullanıp etki etmesini bekliyorum.
Fotoğraf sorununu çözebilirsem daha sık makyaj uygulaması eklemeye çalışacağım. Makyajım konusunda eleştirilerinizi önerilerinizi duymak isterim. Her gün öğrenmeye devam ediyorum.


  Sevgiler D.





                     



4 yorum:

  1. Bu konularda pek bilgili olmasam da çok beğendim göz makyajını. En kısa zamanda ben de uygulayacağım. Ayrıca bu fotoğraflarda Belçim Bilgin' çok benziyorsun. :D Daha sık paylaşmalısın bence. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah fotoğraflamak kolay olsa her gün paylaşırdım makyajımı :) çok sağol canım. merakla bekliorum senin uygulamanı

      Sil
  2. Bu renkler sana çok yakışmış canım :) Ellerine, emeğine sağlık.

    YanıtlaSil